andoridlogo

Alvás diagnosztika

Alvás diagnosztika

Platán Magánklinika

Az alvás a mindennapi életünk egyik legfontosabb része, nagyban befolyásolja az életminőségünket, egészségi állapotunkat, munkabírásunkat, társas kapcsolataink minőségét. A horkolás, fogcsikorgatás, végtagrángások mind alvászavar problémákra utalnak. Fontos, hogy ezeket komolyan vegyük, hiszen az alvászavar az betegség, amely éjszaka akár szívinfarktust, agyi stroke-ot is okozhat. Az alvás diagnosztika során nagyszámú mérésekkel határozzuk meg, illetve diagnosztizáljuk az alvászavar okát.

Az alvási apnoe szindróma

Az alvási apnoe szindróma az egyik leggyakoribb alvás alatt bekövetkező légzészavar, amely a garat alvás alatti ismételt elzáródása következtében alakul ki.
Sleep Apnea Diagnostic medical device Kit

Melyek az alvási apnoe legjellemzőbb tünetei?

Hangos horkolás
Időszakos légzésmegállás
Hirtelen légszomjra ébredés éjszaka
Éjszakai szájszárazság
Reggeli fejfájás
Napközbeni aluszékonyság
Vezetés közben fokozott fáradékonyság, elalvás

Mi a teendő ha jelentkeznek a tünetek?

Az alvási apnoe kialakulásának lehetnek szervi (obstruktív), vagy agyi eredetű (centrális) okai. A panaszok jelentkezése esetén ezért részletes neurológiai vizsgálatra van szükség, mely tesztek kitöltését is magába foglalja. Emellett ki kell zárni az alvászavar fül-orr-gégészeti, illetve tüdőgyógyászati eredetét és a poligráf vizsgáló készülékkel éjszakai alvásmegfigyelést kell végezni. A poligráf szűrőkészülékünk monitorozza a pulzusszámot, légvételszámot, a levegőáramlást, az oxigén ellátottságot, a mellkas légzőmozgását.
A készülék hazavihető, így a megfigyelés otthon elvégezhető. A rögzített adatokat szakember (szomnológus) értékeli, aki megállapítja, hogy szükség van-e további – intézeti körülmények között végzett – poliszomnográfos vizsgálatra.
Alvás diagnosztika szakterületi rendelésünkre csak telefonon lehetséges időpontot foglalni! Kérem hívja recepciós munkatársainkat, akik segítenek az Önnek legmegfelelőbb időpontot lefoglalni!

Szakorvosaink

Orvosi csapatunk első osztályú szakértelemmel és sokéves tapasztalattal büszkélkedhet, bizalmat teremtő személyes hozzáállással.

Dr. Németh László

Neurológia

Dr. Vida Zsuzsanna

Neurológia

Vizsgálati árak

  • Szakvizsgálat 20 000 Ft
  • Kontoll 15 000 Ft
  • Alvási apnoe polygraphiás szűrő teszt 30 000 Ft

ÍGY MŰKÖDIK KEDVEZMÉNYKÁRTYÁNK

1. Fizessen elő!
2. Töltse le a Platán Magánklinika mobilapplikációt!
3. Foglaljon online vagy telefonon!
4. Érvényesítse a kedvezményt!

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg elérhetőségeit és kollégáink 48 órán belül keresni fogják a megadott telefonszámon!
Visszahivas