andoridlogo

Andrológiai laborvizsgálat

Andrológiai laborvizsgálat
Az andrológia a férfi egészségével, ezen belül a férfi reprodukciós szervek betegségeivel és a csak férfiakra jellemző urulógiai problémákkal foglalkozó orvosi szakterület. A Platán Magánklinikán a férfi meddőség kivizsgálásával kapcsolatban fordulhatnak hozzánk pácienseink.

Mikor beszélünk férfi meddőségről?

Férfi meddőségről akkor beszélünk, ha 1 év rendszeres nemi életet élő pároknál nem következik be a kívánt terhesség. A termékenységi nehezítettség okai 40%-ban a férfiakat érintik, 40%-ban a nőket, és 20%-ában pedig mindkét fél érintett.
A legismertebb eltérés a spermaszám csökkenése vagy a spermiumok teljes hiánya. Ezen kívül lehet azonban eltérés a spermák alakjában, valamint mozgásukban is: lomhábbá válhatnak illetve céltalanul bolyonghatnak.

A vizsgálat egyszerű: csupán mintát kell adni.

Worried woman holding pregnancy test and man lying on bed

Spermatogram (SPG)

A vizsgálat során először az ejakulátum makroszkópos adatait (ondó térfogatot, pH értéket, viszkozitást, szín, elfolyósodási időt) értékeljük, majd mikroszkópos vizsgálattal megállapítjuk a spermiumszámot, motilitási (mozgási) és morfológiai (alaki) jellemzőket.
Ez az alapvizsgálat a nemzőképesség megítéléséhez elengedhetetlen, azonban sokszor nem elég még akkor sem ha az eredmények normálisak, hiszen a spermáknak ezen fizikai tulajdonságain túl biológiai és biokémiai jellemzői is jelentős szerepet játszanak a megtermékenyítésben.

Amennyiben szeretne részt venni a vizsgálaton, kérjen időpontot néhány kattintással!

Vizsgálati árak

  • ANDROLÓGIAI LABORVIZSGÁLAT - Spermatogram 32 000 Ft

ÍGY MŰKÖDIK KEDVEZMÉNYKÁRTYÁNK

1. Fizessen elő!
2. Töltse le a Platán Magánklinika mobilapplikációt!
3. Foglaljon online vagy telefonon!
4. Érvényesítse a kedvezményt!

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg elérhetőségeit és kollégáink 48 órán belül keresni fogják a megadott telefonszámon!
Visszahivas