andoridlogo
Az elektrokardiográfiai vizsgálat (röviden EKG) pontos képet ad a szív működéséről. Az EKG készülék vizsgálja a percenkénti szívverések számát, azok szabályosságát, a szív ingerképzését, ingervezetését, különböző ritmuszavarokat, a szívizomzat oxigénhiányát, károsodását. A vizsgálat eredményei rajzolt görbék formájában jelennek meg a készülékben található papirlapon.
Az EKG készülékkel történő vizsgálat kiemelten fontos szívritmuszavarok vizsgálatára, emellet számos más olyan betegség kiszűrésére is alkalmas mint például a szívinfarktus, vagy szívburokgyulladás. Sok esetben az EKG vizsgálat eredményei utalhatnak egyes betegségek meglétére. Ilyen esetekben további vizsgálatok szükségesek, amelyekkel a betegségek megléte igazolható, vagy kizárható.

Terheléses EKG

Vannak olyan betegségek, amelyek jelei csak terheléses EKG vizsgálat elvégzésével mutathatók ki. A vizsgálat során a páciensnek futópadon, vagy szobabiciklin végeznek a szakorvos által előírt, meghatározott intenzitású és időtartamú mozgást.
doctor showing cardiogram to old man at hospital

Szakorvosaink

Orvosi csapatunk első osztályú szakértelemmel és sokéves tapasztalattal büszkélkedhet, bizalmat teremtő személyes hozzáállással.

Dr. Györkös Beáta

Csecsemő- és gyermekkardiológia

Dr. Kenéz András

Kardiológia

Dr. Kovács Orsolya

Kardiológia

Dr. Németh Barnabás

Kardiológia

Vizsgálati árak

  • EKG 6 000 Ft

ÍGY MŰKÖDIK KEDVEZMÉNYKÁRTYÁNK

1. Fizessen elő!
2. Töltse le a Platán Magánklinika mobilapplikációt!
3. Foglaljon online vagy telefonon!
4. Érvényesítse a kedvezményt!

Kérjen visszahívást!

Kérjük, adja meg elérhetőségeit és kollégáink 48 órán belül keresni fogják a megadott telefonszámon!
Visszahivas